EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

6-ти сезон на академия „Телерик”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

6-ти сезон на академия „Телерик”

mail10:00 | 13.01.2015прегледи 613 коментарикоментари 0


Telerik: A Progress Company обяви днес, че след висококонкурентен прием, близо 700 души от 1200 кандидати ще се обучават присъствено в „Софтуерната академия на Телерик“ през следващите 14 месеца. Шестият сезон на образователната инициатива, изцяло финансирана от Telerik, стартира с официално откриване от двама от основателите на Telerik – Васил Терзиев и Бойко Яръмов, които споделиха важни уроци и професионални съвети от 12-годишния си опит начело на една от най-успешните български компании.
На откриването на новия сезон Telerik също представи проучване сред преминалите успешно поне две-трети от учебната програма през 2012-2013 г. Резултатите показват, че 97% от бившите курсисти днес работят в софтуерната индустрия. Почти половината намират работа още докато се обучават в „Академията на Телерик“ или само в рамките на месец след края на програмата.
Стартовото възнаграждение на повечето курсисти надхвърля средното за страната заплащане, като при над 60% от тях началната заплата е между 1000 и 1500 лв. Освен това, само в рамките на година курсистите получават средно 30% увеличение на възнагражденията си и заемат позиции на ниво „Regular” или по-високо. 100% от участниците в проучването посочват „Софтуерната академия на Телерик“ като фактор, допринесъл за успешната им професионална реализация. Инфографика с акценти от проучването и детайлно представяне на резултатите може да намерите на уебсайта на „Академията на Телерик“.
„Възможността да се развиват постоянно, да създават иновативни продукти и разработват приложения, които се използват в глобален мащаб, са само част от факторите, които превръщат софтуерното инженерство в една от най-интересните и динамични професии“, коментира по време на откриването Васил Терзиев, съосновател на Telerik и главен директор „Иновации“ в Progress Software. „Щастливи сме да видим днес близо 700 млади души, които през следващите 14 месеца ще инвестират много време и усилия в своето професионално развитие, за да се присъединят към още над 2 хил. бивши курсисти в Академията, днес част от ИТ индустрията в България.“

В новия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“, курсистите ще усвоят основни концепции в програмирането и актуални софтуерни технологии, докато работят в екип и трупат практически опит. След успешно завършване те ще разполагат с необходимите умения да започнат работа в направления като разработка на уеб приложения, разработка на мобилни приложения, осигуряване качеството на софтуера (Software Quality Assurance) и други, аналогични области.
Всички желаещи да се обучават в „Софтуерната академия на Телерик“, които не са успели да се запишат в програмата, могат да следят индивидуални онлайн курсове на инициативата. Предишни познания в областта на разработката на софтуер не се изискват.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215