EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

6 регистрирани индустриални паркове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

6 регистрирани индустриални паркове

mail11:10 | 20.07.2021прегледи 688 коментарикоментари 0


Шест терена, на които държавата се надява да привлече инвеститори в производство, са първите регистрирани индустриални паркове. Това стана, след като в средата на март тази година беше обнародван Законът за индустриалните паркове, който предвижда въвеждането на такъв регистър. Самият той беше създаден със заповед на икономическия министър от 10 май.

Два месеца по-късно справката показва, че са регистрирани общо шест парка, като всичките те са собственост на държавната Национална компания "Индустриални зони" (НКИЗ). Нито един от съществуващите частни паркове - като тези край Пловдив и Шумен, които се развиват в партньорство с местните общини, не е включен. Това е очаквано, като се има предвид, че те на практика работят успешно, а инвеститорите ги намират и без да правят справка със списъка.

В новия регистър вече присъстват индустриалните паркове в Божурище, Видин, Телиш, Карлово, Суворово и Симитли, от които действащ е само първият, а за другите е посочено, че няма информация за сключени договори с инвеститори. В същото време работещ проект като парка в Бургас например все още не е регистриран. И шестте парка са от т.нар. тип А, където дейностите не са специализирани и се допускат различни видове производство.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg