EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

6 български крафт пивоварни в World Beer Awards

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

6 български крафт пивоварни в World Beer Awards

mail18:15 | 23.07.2021прегледи 967 коментарикоментари 0


Шест български крафт пивоварни ще участвуват в World Beer Awards 2021 (Световните награди за бира 2021). Това ще бъде първото представяне на крафт бири, произведени в България, които ще се състезават за авторитетните международни отличия. Световните награди избират победителите във всички признати стилове, награждават и популяризират най-добрите в света сред потребителите и търговците в глобален мащаб.

Тази година шест български крафт пивоварни ще премерят сили с най-успешните брандове в света на бирата. Кои са смелчаците? Britos се включват с емблематичната с вкус на българска роза Malt&Roses и заедно с  „Диво пиво“ на Пивоварна 359 – непастьоризиран и нефилтриран ейл, вземат участие в категориите, отличаващи вкусовите качества на пивото. „Баси Кефа“ IPA на Beer Bastards е отличена през 2019 г. за „Най-добра българска бира“ от специализирания сайт за крафт бира – Ratebeer. Три бири ще се състезават освен за вкус и за дизайн. Първата е индийският светъл лагер SPACE LORD ISLAGER 5.5% на Metal Head. До него се нареждат носещият усещане за благоуханни пролетни цветя и златисто жълт цвят с плътна пяна Hills Weinbeere на Бирен парк Хилс и „Янка гозе“ със самардала на „Трима и двама“ – изненадващо приятно кисело и фино солено пиво.

За участие в авторитетната надпревара МЕТРО покани всички крафт пивоварни, чиито продукти предлага в своите магазини, като пое разходите по кандидатстването и логистиката на желаещите да покажат продуктите си на международната сцена.

Над 2000 бири годишно се състезават за едни от най-престижните призове в света на пивото – Световните награди за бира. Победителите, избрани от авторитетно жури, съставено от експерти от цял свят, получават възможност да поставят лого със завоюваното отличие на своите продукти. Нека заедно пожелаем успех на българските краф претенденти!

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg