EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5G мрежа в заводите на VW

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5G мрежа в заводите на VW

mail09:30 | 24.04.2019прегледи 2803 коментарикоментари 0


Германската група Фолксваген (Volkswagen) ще инсталира собствена 5 Джи мрежа в заводите си с цел ускоряване на производството, съобщи компанията за ДПА.
Работим за получаване на частен лиценз за 5 Джи предаване на данни за промишлени цели, посочи говорителят на Фолксваген Йонас Кулавик.
По думите му изграждането на мрежата ще стане на етапи.
"Целта ни е първоначално да разработим пилотен проект, да се поучим от него и след това да пуснем вътрешна 5 Джи мрежа в заводите ни", разказа Кулавик.
Засега няма окончателно решение къде да бъде инсталиран пилотният проект макар водещите предложения да са за централния завод на компанията във Волфсбург и завода в Цвикау, недалеч от чешката граница.
Концернът не изключи възможността да работи заедно с търговски мрежови доставчици на по-късен етап, но първоначалното му намерение е за собствена мрежа.
Плановете на компанията са насочени към свързване на близо 5000 робота във Волфсбург, както и на други машини и съоръжения, чрез което да бъде повишена гъвкавостта и ефективността им.
Подразделението й Ауди (Audi) в Инголщат в започнало изпитания на технологията, макар все още да има недостиг на чипове, които могат да предават 5 Джи данни.
Порше (Porsche), която също е подразделение на Фолксваген, си е поставило целта мрежовата му инфраструктура да е готова и в експлоатация до 2020 година. /БТА


Тагове: Volkswagen, 5G
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg