EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5,5 млн. лв. допълнително за общините

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5,5 млн. лв. допълнително за общините

mail09:45 | 13.09.2012прегледи 279 коментарикоментари 0


Правителството одобри предоставянето на допълнителни бюджетни кредити по бюджетите на общините в размер до 5,5 млн. лв. От тях 1,5 млн. лв. са за закупуване и/или внедряване на софтуер за администриране събирането на местни данъци и такси. Предназначението на програмния продукт е да автоматизира дейностите по събиране на вземанията по Закона за местните данъци и такси и да подпомогне дейността на общинските администрации при администриране на приходите им от тези източници. Софтуерът създава единен и модерен интерфейс за работа в общинските данъчни администрации, като реализираните функционалности водят до улесняване на комуникацията с клиентите и подобряване качеството на обслужване. Той позволява лесно администриране и поддържане на регистър на гражданите, регистър и обработка на документи и декларации, задължения и плащания, осчетоводяване и отчетна дейност, което ще се превърне във важна част от електронното управление в България. Софтуерът може да обработва и плащания и чрез ПОС терминали, което отговаря на целите на правителството за намаляване на разплащанията в брой.
Общини с население до 50 000 души ще се подпомагат с до 15 хил. лв., общини с над 50 000 жители – до 40 хил. лв., а общини с районно делене – до 75 хил. лв. Във всички случаи важи правилото, че дадените средства няма да надвишават фактически извършените разходи.
Останалите до 4 млн. лв. са за довършване на инфраструктурни обекти в общините Велико Търново, Смолян, Силистра, Долна баня и Русе.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165