EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

53 % от богатите не вярват на частни банкери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

53 % от богатите не вярват на частни банкери

mail20:46 | 06.10.2009прегледи 466 коментарикоментари 0


Частните банки в Азия не си взеха поука от икономическата криза, рискувайки още по- лошо представяне, ако същите грешки се повторят при следващия икономически спад, сочат прогнозите на PricewaterhouseCoopers, цитирани от Reuters.
Необходимо е банките да променят моделите си за извличане на приходи вместо да продължават да печелят от такси от рекламирани продукти. От компанията съветват банковите институции да професионализират индустрията и да инвестират в качествени мениджъри, които притежават уменията открито да съветват своите клиенти от какво имат нужда.
„Ако уроците не са научени...следващият път, когато кризата дойде, а това ще се случи, ще бъде достигнато много по- ниско дъно” – коментира Джъстин Онг, директор на сектора по управление на благосъстоянието за азиатския регион на PricewaterhouseCoopers.
Той коментира, че след като много частни клиенти на банката са претърпели загуби от комплексни продукти, които са се превърнали в токсични по време на финансовата криза, се е стигнало до извода, че трябва да бъдат избрани по- опростени схеми за инвестиране.
„Азиатският пазар обаче все още е доминиран предимно от културата за продажба на продукта” – коментира Онг. „Частното банкиране трябва да бъде малко по- мащабно. Не може да бъде фокусирано само върху продукта. Бизнес като цяло би трябвало да е в по- голяма степен насочен към клиента”.
53 % от богатите хора се доверяват предимно на направено от самите тях проучване и това е основният им източник за съвет по финансови въпроси, поради простата причина, че нямат доверие на частните банкери. Това сочи доклад на PwC, публикуван през юли.
Някои от проблемите, с които се сблъскват частните банки в Азия, са в резултат на липсата на опит при банкерите, които в по- голямата си част са под 40 години.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg