EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

53% одобряват отнетия лиценз на „Лукойл”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

53% одобряват отнетия лиценз на „Лукойл”

mail14:10 | 10.08.2011прегледи 895 коментарикоментари 1


53 процента от анкетираните одобряват решението на агенция Митници за отнемане лиценза на складовете за гориво на Лукойл заради немонтирани измервателни уреди, сочи проучване на Алфа Рисърч. Мнението на всеки втори пълнолетен българин е, че това решение е правилно, тъй като "всички трябва да са равни пред закона". Най-много привърженици има този акт сред работещите, частните собственици, младите и средни възрастови групи от големите областни градове и София. 34 процента от симпатизантите на БСП и 33 процента от тези на Синята коалиция също са "за" подобна стъпка от страна на правителството. 21 процента оценяват негативно взетото решение, заради опасността от поскъпването на горивата, а други 26 процента виждат в него предизборен ход, без реално значение за Лукойл. Най-силно е разпространена тази теза сред симпатизантите на РЗС (54 процента) и БСП (43 процента).
Медийният отзвук и дискусиите около това решение не водят до промяна в общото отношение към правителството, което се запазва на нивата от месец юни. Предприетите стъпки се отразяват обаче позитивно на рейтинга на министър-председателя Бойко Борисов, който бележи ръст от 4 процента и така отново положителните оценки за дейността му вземат превес на над негативните, както и на финансовия министър Симеон Дянков, чийто рейтинг се покачва с 8 на сто.
И в средата на лятото икономиката и доходите продължават да бъдат сред най-силните страхове на българите, но като все по-важен фактор за оценката на управлението и на възможните алтернативи, започва да се очертава финансовата стабилност на страната. Агенция "Митници" отне лиценза на складовете за гориво на Лукойл заради немонтирани измервателни уреди. Как оценявате това решение? Позитивно, всички трябва да са равни пред закона 53 процента Отрицателно, горивата може да поскъпнат 26 процента Отрицателно, предизборен ход, без реално значение за Лукойл 21 процента

 


 
Коментари
 
Читател - 10-08-2011 г. 20:04:24

Не съм поклоник на свръх дисциплината, но без правила нищо не става. Дори една спортна игра не става...

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg