EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

524 хил.т. пшеница изнесени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

524 хил.т. пшеница изнесени

mail09:45 | 08.08.2012прегледи 643 коментарикоментари 0


Масови проверки на търговията със зърно започват по разпореждане на премиера Борисов, съобщи МЗХ. Акцията се осъществява от Националната служба по зърното, Икономическа полиция, Националната агенция по приходите и Министерство на транспорта. Сформирани са екипи, които ще действат в цялата страна, посочи земеделският министър Найденов. От новата реколта са изнесени 524 000 тона пшеница. Прибрани са 4,1 млн. тона. Службите ще проверяват износителите, търговците и производителите. НАП ще следи за отклоняването на ДДС.
Започваме от пристанището и ще се следи товаренето на корабите. След това по веригата назад през камионите, търговците и цялата верига до производителите, за да се види произхода на зърното, обясни изпълнителният директор на Националната служба по зърното Злати Златев.
Искаме да проверим този бизнес, който ощетява държавния бюджет с източване на ДДС и сивия сектор, посочи министър Найденов. По отношение на цените на зърното, той коментира, че започва да се нормализира и стабилизира пазарът. Министърът се надява вследствие на слабата реколта в Русия да не бъдат взети мерки за забраната на износ на зърно от нея. Тогава може да има отново напрежение на пазара и покачване на цените, допълни той.

 


Тагове: пшеница, износ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg