EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5000 лв. глоба за незаконни шофьорски курсове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5000 лв. глоба за незаконни шофьорски курсове

mail11:00 | 01.07.2010прегледи 838 коментарикоментари 0


5000 лв. става глобата за лице, което извършва обучение на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство без издадено разрешение. Това решиха депутатите при гласуването на второ четене на промените в Закона за движение по пътищата, съобщи агенция Фокус. Наказва се с глоба или с имуществена санкция в размер 5000 лв. и отнемане на издаденото разрешение лице, получило разрешение по чл. 152, ал. 3, което разпореди или допусне извършването на обучение на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство в помещение, МПС, преподавател или учебна площадка, които не отговарят на определените законови изисквания.
1500 лв. е санкцията за преподавател по теоретично и/или практическо обучение на кандидатите за шофьори, който допуска нарушение на провеждането на междинните и вътрешните изпити. Наказва се с глоба 3000 лв. лице, което наруши условията и реда за извършване на психологически изследвания. При повторно нарушение се налага глоба от 5000 лв., заличаване на регистрацията и отнемане на удостоверението за регистрация.
Който пуска на пазара превозно средство, за което се изисква сертификат за одобряване на типа, без да е издаден такъв, или пуска превозното средство на пазара в нарушение на директно приложим акт на Европейския съюз в областта на одобряването на типа на превозни средства, се наказва с глоба 2500 лв. На юридическо лице или едноличен търговец, който извърши нарушението, се налага имуществена санкция в размер 5000 лв.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg