EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

500 хил. за откупуване на частни улици

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

500 хил. за откупуване на частни улици

mail19:35 | 22.05.2019прегледи 641 коментарикоментари 0


Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв. за откупуване на частните улици на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора, след като посети района и се срещна с работници от различни фирми, където бизнес дейност развиват 80 компании, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.
Проблемът е, че дълги години липсва инфраструктура, защото собственикът им е фалирал, посочват от пресцентъра. Премиерът Борисов е уточнил, че следващата седмица на заседанието на Министерския съвет ще бъдат отпуснати средства на община Стара Загора, с които да бъдат откупени 85 декара улици. "Тук работят 900 души и не могат да правят реален бизнес. В Пловдив вече няма терени. В Шумен всички терени са изкупени за заводи. А тук държите 1500 декара и заради това, че са частни улиците, инвеститори не могат да дойдат", е отбелязал Борисов. Той е припомнил, че в Кърджали вече работят пет високотехнологични завода, като там е и най-големият иновационен център и е уточнил, че освен огромни заводи се изграждат и социални центрове за работниците. "Неслучайно всички заводи идват в България, защото ние правим високотехнологични компоненти, ние правим електрониката на автомобилите, най-скъпите системи", е подчертал премиерът. 
След срещата с работници от различни фирми министър-председателят Бойко Борисов е разгледал разширяването на производствената база на предприятие за екструдиране на плътни и структурни полимерни листи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg