EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

500 младежи участвуват в “Дай старт на успеха“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

500 младежи участвуват в “Дай старт на успеха“

mail13:28 | 22.05.2017прегледи 1204 коментарикоментари 0


Над 500 младежи от седем български града ще вземат участие в първото издание на образователната програма “Дай старт на успеха“, която цели намаляване на броя на икономически неактивните млади хора у нас. В тази категория са всички онези, които не продължават образованието си, не търсят работа и дори не са регистрирани в бюрата по труда.

Организатори на програмата са Джуниър Ачийвмънт и Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България. След поредица съвместни проекти за създаване на по-добрa предприемаческа среда и повишаване на квалификацията на младежите, двете компании отново ще обединят усилията си за подпомагане  развитието на младите хора в България.

Национално изследване за подрастващите и младежите на УНИЦЕФ за България показа, че 1/5 от тях не са обхванати нито от образователната, нито от социалната и трудовата система. Това нарежда страната ни на първо място по този показател в ЕС. В най-голям риск за попадане в тази група са основно младежите в малки населени места и представителите на етническите малцинства. Данните от изследването показват, че общото между всички тях е усещането за  безперспективност. Затова целта на „Дай старт на успеха“ е да вдъхнови учениците за професионална реализация, така че да могат да водят пълноценен живот.

За пилотното издание на програмата са избрани градове, в които нивото на икономически неактивните млади хора е сред най-високите в България, както и населени места, които Кока-Кола традиционно подкрепя, заради производствените си и логистични центрове в тях. “Дай старт на успеха“ ще се проведе в 7 български града – Лом, Самоков, Гоце Делчев, Своге, Костенец, Търговище и София.

 Участниците в последната фаза на програмата - Youth Empower Academy, ще преминат през редица лекции и практически занимания в офиса на Кока-Кола, водени от мениджмънта на компанията. В последния ден от Академията те ще имат възможност да приложат наученото, като станат част от инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg