EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

50 хил.лв. за стартираща ИТ фирма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

50 хил.лв. за стартираща ИТ фирма

mail11:52 | 04.01.2010прегледи 710 коментарикоментари 0


Създадена е програма за инвестиции в стартиращи технологични фирми. Тя се нарича Sirma Young Spirit (SYS) и има за цел да подкрепя начинаещи предприемачи в сферата на информационните технологии през първите години от развитието им.
Инициативата е част от стратегията на Сирма Груп Холдинг да инвестира в нови бизнес идеи, да подпомага и развива иновациите.
Чрез програмата начинаещите предприемачи ще имат възможност да разработят прототип и бизнес план с цел привличане на последваща инвестиция или първоначална версия на своя продукт, да структурират успешно компанията си, както и да се опитат да достигнат до пазара. Този модел е различен от типичните рискови инвеститорски модели с това, че  компанията изгражда нови звена на базата на собствените си управленски и технологични ресурси, което намалява времето за навлизане на пазара и повишава конкурентноспособността.

Програмата SYS подпомага начинания, за които са изпълнени следните условия: Предприемачът има иновативна идея в областта на информационните технологии;
Зад бизнес идеята стои не един човек, а екип от 2 до 5 човека;
Предприемачите са млади, не работят от скоро в екип, вече са работили по идеята и има какво да покажат;
Членовете на екипа са готови през следващите 6 до 12 месеца да работят извънредно и само върху идеята си, без странични ангажименти и с пълна отдаденост;
 Предимство е ако поне един от предприемачите има интерес да се занимава с бизнес.

Предприемачите, търсещи подкрепа, могат да изпратят кратко описание на идеята си на адрес sys@sirma.com, след което ръководството на Сирма ще проведе предварителни срещи с екипите, представили интересни проекти.
Проектите ще бъдат класирани два пъти годишно: в края на март и края на септември. Холдингът  ще инвестира на първи рунд до 50 000 лв, срещу миноритарен дял в компанията и ще излъчи ментори за всеки от бизнесите, които ще имат за задача да подпомагат тяхното развитие, да съветват, да осъществяват връзката между новия бизнес и технологичните и бизнес центровете в Сирма, да наблюдават развитието и прогреса по проекта, както и да съдействат за привличане на следващ рунд инвестиция, ако е необходимо.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg