EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

50 хил.лв. глоба за туроператори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

50 хил.лв. глоба за туроператори

mail17:45 | 08.09.2009прегледи 556 коментарикоментари 0


Министерството на икономиката, енергетиката и туризма обмисля да предложи на парламента да бъдат повишени санкциите за компаниите, които извършват нерегламентирана туроператорска и турагентска дейност, каза на пресконференция заместник-министър Иво Маринов. В отговор на въпрос той посочи, че санкцията може да бъде повишена от сегашните 30 000 лева - на около 50 000 лева.
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков каза, че става дума за административна санкция на фирми, извършващи туроператорска дейност, без да бъдат надлежно регистрирани.
Друго предложение на министерството е да се разкрие специална дирекция за контрол на туристическите услуги към Комисията за защита на потребителите.
Предстои и прецизиране на изискванията към фирмите, които извършват туроператорска и агентска дейност. Ще бъде направена и кампания за разясняване на правата на потребителите.
Заместник-министър Маринов каза, че проверката на компаниите, организирали екскурзията до Охрид, все още тече.
Събраните материали ще бъдат предадени днес на наблюдаващия следовател от Националната следствена служба за доизясняване на нещата и за съдействие от тяхна страна да бъде намерена Боряна Георгиева, за която всички данни сочат, че е организирала пътуването, добави Маринов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg