EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

50 млн. лв. доходи укрили 110 души в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

50 млн. лв. доходи укрили 110 души в Бургас

mail12:00 | 09.06.2010прегледи 1092 коментарикоментари 0


Сто и десет души от Бургаско са укрили доходи 50 милиона лева. Това съобщиха от НАП в крайморския град, предаде БТА. Започнал е процесът по събирането на неплатените данъчни задължения. Ревизиите са обхванали петгодишен период.
От НАП-Бургас уточниха, че при ревизия на физическо лице инспекторите правят пълен анализ на имущественото му състояние.
Това включва детайлна справка за всички имоти на територията на страната и извън нея, автомобили, яхти и други превозни средства, скъпи продукти, включително и вещи на лизинг. Сред любопитните техники на следене на данъчните са и покупките на
скъпоструващи накити и бижута.
Една от най-честите причини да се направи ревизия на физическо лице е несъответствието на имуществото му с официално обявените пред НАП доходи. От приходната агенция припомниха случаи, в които собственик на луксозен автомобил на лизинг е имал пет пъти по-малка заплата от месечната лизингова вноска.
Друг "социалнослаб" българин с луксозен автомобил и къща с басейн е декларирал, че получава 240 лева месечно, а парите за струващото му близо два милиона лева имущество са били взети назаем от приятели.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg