EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

50 евро за интернет през мобилен телефон в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

50 евро за интернет през мобилен телефон в ЕС

mail08:56 | 02.03.2010прегледи 860 коментарикоментари 0


Граждани на ЕС, които ползват интернет чрез мобилните си телефони извън родната си, но в границите на ЕС, преди пътуване могат да определят лимит за тези сметки, обяви ЕК, цитирана от Франс прес.
Така ще бъдат избегнати "шокиращи сметки в края на месеца", заяви говорителят на Комисията Джонатан Тод.
От първи март операторите на мобилни мрежи в ЕС са задължени да предлагат на клиентите си план за ограничаване на разходите за ползване на интернет през мобилния телефон до 50 евро, чрез който те да бъдат защитени, докато са в друга европейска страна.
Клиентите могат да определят и по-ниска граница на разходите си за интернет, но ако сами не направят избор до 1 юли, ще им бъде наложен лимит от 50 евро.
Защитата срещу големи сметки за ползване на интернет в чужбина е стъпка към изграждане на доверие у потребителите да сърфират в мрежата, когато пътуват из Европа", заяви еврокомисарят за новите технологии Нели Крус.
Мярката ще предотврати случаи, подобни на този, при който британски студент получава сметка от 9000 евро за ползване на интернет през мобилния си телефон за един месец в чужбина или на германския турист, който, след като във Франция сваля от мрежата телевизионна програма, получава сметка за 46 000 евро. Подобни ограничения вече са наложени при разходите за обаждания и изпращане на текстови съобщения.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg