EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

50 % ръст на ипотечните кредити в МКБ Юнионбанк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

50 % ръст на ипотечните кредити в МКБ Юнионбанк

mail16:45 | 17.11.2010прегледи 1322 коментарикоментари 1


МКБ Юнионбанк отчита увеличение на портфейла си от ипотечни кредити от 47,55% на годишна база. Това показват данните за институцията към края на третото тримесечие в сравнение с година по-рано.

 „Очакванията ни са ипотечните кредити за поредна година да продължат да бъдат водещ продукт, който отчита най-сериозен ръст. Нещо повече – прогнозите ни са търсенето им да се засили допълнително през 2011 г.”, коментира Мария Илиева, главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк.
Ниските лихви са в основата на силния интерес към ипотечните предложения на банката, отбелязват от институцията.

Съветите на МКБ Юнионбанк към кандидат-купувачите на ново жилище:

• Започнете да търсите най-подходящия за Вашите нужди кредит паралелно с търсенето на жилище.

• Някои банки предлагат ипотечен сертификат – това е документ, с който банката потвърждава какъв кредит може да Ви отпусне съобразно Вашите доходи. На базата на този сертификат ще Ви бъде много по-лесно да се ориентирате какъв имот може да купите, а и ще имате и стабилни аргументи за получаване на отстъпка в цената от продавача.

• Най-добрият ценови ориентир си остава Годишният процент на разходите. Подберете банка, която Ви предлага кредит с най-ниско ГПР, тоест най-ниска крайна цена на Вашия заем. Внимание: Искайте банката да включи и разходите по застраховките, които се изискват задължително към кредита, ако не са безплатни.

• Изберете банка, която да предлага възможно най-много безплатни застраховки, необходими за имота и за вашето спокойствие. В пакета е препоръчително да има полиците „Имот”, „Живот” и „Срещу безработица”. При непредвиден инцидент те ще предпазят Вас и Вашият имот.

• Добре преценете финансовото бреме, което домакинството Ви може да понесе. За целта – консултирайте се с кредитен експерт

• Не забравяйте, че покупната цена на жилището не е крайната сума, която е необходима за финализиране на сделката. Заделете допълнителни 4-5% за нотариални такси, агентски комисионни и поне 20% отгоре за обзавеждане (ако това не е налично).

 


 
Коментари
 
*§§€%№$№% - 06-12-2010 г. 22:33:03

Кажете за юристконсулта в Бургас... Менте ли е ?

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg