EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5 хил. глоба за бракониерство в горите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 хил. глоба за бракониерство в горите

mail13:40 | 18.02.2011прегледи 1221 коментарикоментари 0


Висшите училища и научните институти, чиято дейност е свързана с проучвания на горите, запазват правата си върху горски територии, предоставени със закон или акт на Министерския съвет. Това приеха депутатите по време на второто четене на закона за горите, предаде БНР. По предложение на депутата Десислава Танева от ГЕРБ парламентът гласува да бъде отложено второто четене на Закона за тютюна и да се работи с второто четене на законопроекта за горите като продължение от вчерашния ден.
Отново заради липсата на кворум заседанието на парламента не започна навреме, а с 20 минутно закъснение.
Депутатите гласуваха текстове в Закона за горите от раздела за административните нарушения и наказания. С глоба от 300 до 5 хиляди лева ще бъде наказано длъжностно лице или лице, което упражнява лесовъдска практика, което не взема мерки за предотвратяване и спиране на незаконни дейности в горските територии.
Лице, което упражнява лесовъдна практика и издаде позволително за извършване на дейност в горските територии в нарушение на закона, ще се санкционира с глоба от 1000 до 5000 лева. Изхвърлянето на отпадъци и строителни материали, замърсяващи горските територии, ще се наказва също с глоба от 2000 лева.
Гласувано бе служителите в Държавните горски стопанства, Държавните ловни стопанства и Учебно-опитните горски стопанства, които заемат длъжност, изискваща лесовъдно образование също да имат право да установяват нарушения на закона.
Депутатите решиха още, че не може да бъде извършвано строителство в горски територии в резултат на заменки.



 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg