EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5% ръст на газта от април

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5% ръст на газта от април

mail14:50 | 22.02.2011прегледи 477 коментарикоментари 0


Очаква се природният газ да поскъпне с до 5% от април, въпреки скока на цените на петрола на световните пазари. Това каза председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев за БНР. Сегашното ниво на цените на нефта биха оказали по-съществено влияние върху цените на синьото гориво към средата на годината, посочи още Семерджиев.
За определяне цената на газа в първото тримесечие това отражение не би било съществено, още повече, че имаме вече и алтернатива, и местният добив влияе положително в това отношение, а другите, дългосрочните договори, биха се повлияли сравнително незначително при едни увеличения на цените на петрола. Разбира се какво ще стане за следващото тримесечие е също важен въпрос. Там зависи много от това как ще се развиват тези кризи и как те ще повлияят на цените на петрола. Очевидно е, че ще има някакво повишаване на цените на петрола на световния пазар.
Ако газът поскъпне с 5 на сто от април, това няма да доведе до повишение на цените на парното и тока, уверяват от регулаторния орган.
 


Тагове: газ, цена, ръст
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg