EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

5 пъти спад в кражбите на метали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 пъти спад в кражбите на метали

mail07:05 | 26.03.2019прегледи 1248 коментарикоментари 0


Престъпленията, свързани с черни и цветни метали са намалели 5 пъти през последните пет години, стана ясно по време на кръглата маса „Кръгова икономика – въвеждане в рециклиращия сектор”, организирана от Българска асоциация по рециклиране /БАР/. А третата поред годишна конференция на БАР отново събра на едно място експерти, фирми от рециклиращия сектор, представители на ЕК, Европейския парламент, Народното събрание, Министерството на околната вода и средите, организации и институции на европейско и национално ниво.

Пред тях председателят на УС на БАР Борислав Малинов обяви, че престъпленията с черни и цветни метали са намалели 5 пъти през последните пет години. Той изтъкна, че благодарение на мерките, които Българска асоциация по рециклиране предложи в сега действащия Закон за управление на отпадъците, се е стигнало до много положителни ефекти за кръговата икономика и за държавата. Сред тях са: премахване на площадките за скрап от жилищните райони; видеонаблюдение на площадките за изкупуване на отпадъци; банкови гаранции на фирми и площадки; санкции за нарушителите от 15 до 100 хиляди лева; отнемане на разрешението при второ нарушение.

„Кръговата икономика има за цел да удължи жизнения цикъл на продуктите. Практически това означава възможно по-дълга употреба на изделието, повторно използване, поправка и рециклиране на съществуващи материали и продукти. Когато един продукт достигне края на живота си, материалите, от които той е съставен, продължават да се ползват отново, но по друг начин. Това се прави отново и отново, и така се намалява до минимум изхвърлянето на отпадъци. По този начин се намалява едновременно изхвърлянето на отпадъци, употребата на суровини и разхода на енергия”, каза още председателят на УС на БАР Борислав Малинов.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg