EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5% повече ловци-туристи у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5% повече ловци-туристи у нас

mail12:05 | 05.04.2024прегледи 618 коментарикоментари 0


България остава лидер по отношение на трофейните качества на дивеча. Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който откри Международната изложба „Природа, лов, риболов” 2024 г. и специализираната изложба „Цветна пролет“ в Пловдив. Той посочи, че българските и чуждестранни ловци, ловували по линия на организирания ловен туризъм у нас през 2023 година, са се увеличили с 5%.

„Приходите за изминалата година възлизат на близо 8,5 млн. лева. Анализът за 2023 г. показва, че във всички ловностопански райони са се формирали стабилни дивечови популации“, допълни министър Вътев. Той благодари на служителите в държавните горски и ловни стопанства и на лесничеите, които се грижат за съхраняването на лидерските позиции на страната за ловни трофеи. 

Министър Вътев изтъкна, че именно това стимулира туризма и дава отражение върху икономическия растеж на държавата. Той подчерта, че през годините изложението се е утвърдило като важен и атрактивен форум. „Тук се представят най-модерните и иновативни решения за опазване и развитие на природните ресурси, за разумното и отговорно използване на националните природни богатства“, допълни още министър Кирил Вътев. 

Изложението дава възможност на специалистите в горското, ловното и рибното стопанство от държавния, общинския и частния сектор да дискутират важни теми и да споделят добри практики. На него се демонстрират продукти и услуги за лов, риболов и туризъм, активни спортове и природосъобразни занимания.
 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg