EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

+5 общини с пречиствателни станции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+5 общини с пречиствателни станции

mail10:04 | 31.03.2016прегледи 2296 коментарикоментари 0


Пет общини - Приморско , Тутракан, Елхово, Чирпан и Айтос, ще изграждат пречиствателни станции и довеждащи колектори по Оперативна програма „Околна среда" 2014-2020 г. Това съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева на годишната конференция „Стратегическа инфраструктура и инвестиции, България в свързана Европа", съобщи МОСВ.

Процедурата е с бюджет 116 млн. лв. Проектите получиха положително становище от „Джаспърс" и могат да бъдат финансирани от ОПОС. Предстои да бъдат отправени покани към местните управи за подаване на проектни предложения.

Пречиствателните станции на Приморско, Тутракан, Елхово, Чирпан и Айтос са част от т. нар. ранни проекти във водния сектор, които ще осъществят плавен преход от старата към новата програма. Осем общини вече представиха предложенията си за изграждане на пречиствателни станции и ВиК. Това са Банско, Варна, Видин, Враца, Раднево, Тервел, Шумен и Ямбол, които започнаха проектите си в първия програмен период и сега ще ги довършат със средства от новия. Предвиденият финансов ресурс за тях е 234 млн. лв. Инвестиционните им намерения са в процес на оценка.

Одобрение чакат и проектите на 4 други общини - Добрич, Асеновград, Плевен и Пловдив. Общата им стойност е 402 млн. лв.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg