EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5 млади гения с flex case-иновация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 млади гения с flex case-иновация

mail12:50 | 02.03.2012прегледи 596 коментарикоментари 0


Петима талантливи ученици ще представят България в европейското състезание по творческо мислене „European Creativity & Innovation Challenge”. Това стана ясно след приключването на провелия се вчера в София финал на националната инициатива „Иновационен лагер”. Състезанието, организирано от Джуниър Ачийвмънт България, провокира 100 младежи да създадат визия и маркетингова стратегия на нов високотехнологичен продукт.
Отборът победител в състав Андреа Петрова от Видин, Ивона Велкова от Враца, Ваня Христова от Велико Търново, Мехмет Кючуков от Русе и Цветан Миньовски от Враца създаде концепция за нестандартно портативно устройство, наречено flex case. Идейният проект за продукта на бъдещето представлява комбиниран лаптоп-чанта, направен от пластична материя и разполагащ с разтеглив екран. Основната цел на технологията е да улесни динамичния живот на модерния бизнес потребител. С идеята си учениците извоюваха правото да представят България на европейския кръг на състезанието на 21-23 май, 2012 г., в Брюксел, където ще премерят сили участници от 13 страни.
По време на награждаването на отборите, представили най-ефективни новаторски решения, бе връчено и едно специално отличие. Наградата на журито бе присъдена на отбор номер 5 за идеята им за внедряване на иновации в oбластта на образованието.
100 ученици от 29 училища в страната взеха участие в еднодневната надпревара „Иновационен лагер”. Младежите трябваше да покажат екипни и творчески умения в решаване на казус, поставен от Intel. Разделени в 20 отбора, участниците имаха за задача да създадат проект за нов високотехнологичен продукт, който би могъл да промени бъдещето на хай-тек сектора. Деветнадесет професионални бизнес консултанти помагаха на младите новатори в изграждането на цялостен бизнес модел, маркетингова стратегия, ценова политика, анализ на конкуренцията и визуализация на новия продукт.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg