EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5 мерки за развитие на туризма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 мерки за развитие на туризма

mail10:00 | 14.08.2013прегледи 538 коментарикоментари 0


Консенсус по бъдещото развитие на туристическия отрасъл у нас е бил постигнат на среща между заместник-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев, отговарящ за туризма, и основните браншови организации в отрасъла, съобщава пресцентърът на Министерството на икономиката и енергетиката /МИЕ/. В съответствие с възприетия стил на открит диалог и ясно поставяне на съществуващите проблеми, страните в срещата единодушно са стигнали до конкретни предложения и решения и са набелязали серия от мерки, необходими за развитието на българската туристическа индустрия.
Първата мярка засяга необходимостта от разширено присъствие на индустрията в процеса на изготвяне и обсъждане на нормативните документи, регулиращи дейността й в това число и в сферата на изготвянето на предмета и обхвата на обществените поръчки.
Второто важно решение от срещата е да бъде създаден център за анализи и планиране в туризма на основата на публично-частно партньорство между индустрията и МИЕ.
По третата мярка всички са се обединили около предложението на заместник-министър Ботев да се предвиди възможността една от звездите на туристическите обекти да бъде зелена, ако в тях се предлагат български еко продукти и приготвени от тях традиционни ястия от българската национална кухня.
Четвъртата мярка е да бъде сформирана широка платформа от представители на индустрията, експерти от правителството и научни работници, за спешна подготовка на проект на дългосрочна стратегия за устойчиво развитие на туризма в България за периода 2014 - 2030 г.
Петото консенсусно решение е науката трайно да присъства в изготвянето на стратегията и анализите свързани с туристическата индустрия. Водещите български университети, научни институти и научни работници да бъдат активно включвани в решаването на проблемите на индустрията и генерирането на нови идеи, посочват от пресцентъра на МИЕ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg