EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

5 дестинации за вкусно пътешествие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 дестинации за вкусно пътешествие

mail08:32 | 16.07.2017прегледи 13062 коментарикоментари 0


Ако сте от хората, които обичат не просто да пътуват, но и да опознават местата, които посещават чрез местната кухня, имаме няколко интересни предложения за вас. Малко вероятно е да ги намерите в масовите пътеводители, но посетите ли ги, няма да съжалявате.

1. Тоди, Италия

Умбрия е рай за чревоугодниците, а живописното средновековно градче Тоди е апотеоз на цялото кулинарно вълшебство, което регионът предлага. Разположено на планински склон, ястията му ще взривят всичките ви сетива. Кухнята на Умбрия е съчетание от прости рецепти и пресни, висококачествени продукти. И много месо. В Тоди задължително трябва да опитате печен на шиш гълъб със салвия, розмарин и чесън. Зехтин като местния няма да намерите никъде другаде. Билките и подправките са с неповторим вкус. Същото важи и за гъбите. А смокините са огромни, сладки и сочни. Всичко това обещава истинско пиршество.

2. Мотовун, Хърватия

Полуостров Истрия е прочут като земята на трюфелите, а Мотовун е перлата в неговата корона. Това красиво селце, заобиколено от вековни гори, предлага спиращи дъха гледки и спираща дъха храна. Първокласно вино, сирене, шунка – със сигурност ще поискате да се върнете там.

3. Кагошима, Япония

Кагошима е известен най-вече с вулкана Сакураяма, който периодично се събужда. Ценителите на добрата храна обаче го свързват с друго – отлично свинско от черни прасета, пържен рибен пай и сладки картофи в темпура. И това е само началото – сред задължителните за опитване ястия е тънко нарязано месо и зеленчуци, наречено шабу шабу, както и свинско или телешко с пресни подправки и ароматен сос.

4. Тануда, Австралия

В сърцето на долината Бароса, винарски регион в Южна Австралия, заобиколен от лозя, се намира Бароса. Влиянието на германските заселници от XIX век се усеща особено отчетливо – отчасти благодарение на множеството пекарни и магазини за колбаси. Но мястото има какво още да предложи, особено за ценителите на комбинацията от добра храна и качествено вино. А и повечето винарни са отворени целодневно за дегустации.

5. Аит-Бенхаду, Мароко

Разположен на стар търговски път между Сахара и Маракеш, крепостният град Аит-Бенхаду изглежда сякаш е издълбан в пустинята. По уличките му ще стигнете до ястия от традиционната мароканска кухня – с много подправки, които са истинска експлозия за вкуса и обонянието.

Източник: Premium Lifestyle


Тагове: ваканция, храна
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg