EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

48 хил.лв. бонуси за Виолета Николова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

48 хил.лв. бонуси за Виолета Николова

mail18:49 | 20.02.2012прегледи 880 коментарикоментари 0


Новият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията е Юлиян Митев. Той сменя на поста Виолета Николова, която е освободена със заповед на министъра на правосъдието от днес. Юлиян Митев е с юридически стаж над 14 години, с административен опит и безспорни професионални и лични качества. Досега е работил в администрацията на ВСС като директор на дирекция „Съдебна дейност и информационни технологии.” Владее отлично английски, немски и руски език.
Министър Диана Ковачева разясни причините за освобождаването на Виолета Николова. На първо място проверка на Инспектората по Закона за администрацията към Министерство на правосъдието е установила, че Виолета Николова е писала сама на себе си допълнително материално стимулиране в размер на 48 000 лв. за периода юни-декември 2011 г. Министър Ковачева поясни още пред представителите на медиите, че в момента се извършва и одитна проверка на работата на Агенцията по вписванията. „Ние преценихме, че има достатъчно основания за освобождаваното на Виолета Николова по данните от проверката на Инспектората и решихме да не чакаме проверката на одита. „Решението беше съгласувано с премиера”, заяви министър Ковачева.
Втората причина за освобождаването на Виолета Николова е незадоволителната работа на Агенцията по вписванията. Не е направено необходимото за разработването на софтуер, с който европейски търговски дружества да могат да се вписват в Търговския регистър. Не са изпълнени и обществени поръчки, свързвани с усъвършенстване дейността на Търговския регистър.Министър Ковачева поясни, че според съществуващата наредба, 25 процента от сумите, които постъпват в Агенцията по вписванията от такси и глоби, могат да бъдат разпределяни по три направления – за подобряване на материалната база, за обучение и повишаване на квалификацията на служителите и за допълнително материално стимулиране. Министър Ковачева подчерта, че в Агенцията по вписванията работят достойни служители и се полага извънреден труд при изключителна натовареност. В случая, обаче, бившият директор на АВ Виолета Николова, без съгласуване с министър, е определила за себе си материално стимулиране в недопустимо висок размер.
„Има морал и той трябва да се спазва”, каза министър Ковачева. И добави, че постъпката на Николова противоречи именно на морала, следователно недопустимо е тя да остане на поста си.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg