EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4.8 млн.евро плащаме за Бургас-Александруполис

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4.8 млн.евро плащаме за Бургас-Александруполис

mail19:30 | 26.07.2010прегледи 621 коментарикоментари 0


България се е съгласила да изплати дела си в проекта за изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис в размер от 4,88 млн. евро, заяви днес вицепрезидентът на "Транснефт" Михаил Барков, цитиран от кореспондента на гръцката агенция АНА-МПА в Москва.
"Българската страна призна съществуването на този дълг и е готова да го изплати", каза Барков пред агенция РИА Новости, обобщавайки резултатите от срещите на руската
делегация, която посети София на 22-23 юли и разговаря с българския вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков.
"Българските ни партньори продължават да проучват съдържанието на проекта от гледна точка на икономическите ползи и рисковете за околната среда, но според нашите оценки от тяхна страна има разбиране, че не е уместно да се оттеглят от
проекта", каза Барков. Той допълни, че двете страни са се договорили първото представяне на модела на финансиране на проекта да се състои в Москва през първата десетдневка на август.
Руската компания "Транснефт" нееднократно е изразявала безпокойство заради това, че България не е изплатила съответстващия й дял в проекта за петролопровода.
РИА Новости припомня, че "руско-българското енергийно сътрудничество се сблъсква с трудности, откакто в България беше съставено новото правителство на Бойко Борисов". Българският премиер обяви, че страната му се оттегля от проекта за петролопровода и "замразява" плана за изграждането на АЕЦ "Белене". По-късно Борисов се "поправи", заявявайки, че все още не е взето окончателно решение, а после "отново заяви, че се отказва от участие в Бургас-Александруполис от екологични съображения", посочва руската агенцията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg