EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4786 гласа не стигнаха на Григорова за победа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4786 гласа не стигнаха на Григорова за победа

mail17:35 | 06.11.2023прегледи 582 коментарикоментари 0


При 100% обработени секционни протоколи новият кмет на София е Васил Терзиев, издигнат от местна коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София), сочат данните на ЦИК. Той получава 48,20 на сто от гласовете на избирателите, а кандидатът на местна коалиция "БСП за България" Ваня Григорова – 46,89%.

Разликата между двата кандидати е под 5000 гласа - 4786. 

 

"Щяхме да се преборим с едната коалиция от сглобката. Малко не ни остана да се преборим с другата коалиция. Срещу нас беше впрегнат целият властови, финансов, управленски, включително технически ресурс, с които разполага сглобката в лицето на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Въпреки това ние водим в 13 от 24 района", заяви на брифинг кандидатът за кмет Ваня Григорова.

"Дадохме надежда на много хора, че София може да бъде различна и до последно ще се борим за всеки глас така, както го заявихме в самото начало на кампанията, защото за нас всеки софиянец е важен…Ще бъда първата, която ще поздрави г-н Васил Терзиев, ако и/или когато съдът реши, че тези резултати и начинът, по който бяха постигнати, са законосъобразни", каза още Ваня Григорова, издигната за кмет на София от местна коалиция "БСП за България".

На свой ред председателят на БСП-София Иван Таков заяви, че в момента извършват проверка секция по секция: "Вече имаме достатъчно основания да оспорим крайния резултат на изборите".

“Мисля, че се роди нов политически лидер на лявото и този политически лидер на лявото ще спечели следващите избори, когато и да са те, въпреки че сглобката ще направи така, че такива да няма скоро”, коментира за 24 часа Дияна Дамянова, първият ПР на Петков и компания.

Свалям шапка на екипа на Ваня Григорова - направили са дълбочинно проучване. Говори се, че това е група хора около Кирил Добрев. Това е най-добрата кампания правена в България, откакто съм в пиара. Изгледах нейното интервю за умнокрасивите, където говори за Троян и за малкия човек и отказва да каже кой е диктатор и чий е Крим. Всичко това е много прецизно направено, защото тя държи социология в ръката си и някой си е направил труда да даде тези отговори и тя бе на границата през цялото време така, за да говори на своя електорат.

Само липсата на пълна подкрепа от партия „Възраждане“ раздели Ваня Григорова от победата на балотажа за кметския пост в София. Това заяви пред БНТ изпълнителният директор на "Галъп“ Първан Симеонов.   

По думите му, говорителите на прозападния политически разказ не се справят с мисията си, след като кандидат като Ваня Григорова постига такъв резултат в столицата.  „Ние разказваме този разказ много лошо“, констатира Симеонов.  

"Не толкова Ваня Григорова загуби, колкото Васил Терзиев не спечели убедително. Имаше сериозни препятствия за хората, които трябваше да направят този избор." Така социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" коментира резултатите от местните избори в столицата в предаването "Денят започва" по БНТ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg