EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4.7 млн.лв. за завод на "Нилана"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4.7 млн.лв. за завод на "Нилана"

mail07:10 | 03.04.2013прегледи 1297 коментарикоментари 0


Частен съдебен изпълнител е обявил публичен търг на имуществото на "Хлебни изделия - Княжево", съобщи Камарана на частните съдебни изпълнители.
Началната цена на завода е 4 717 625.00 лв
Хлебозаводът бе един от най-големите в този сектор, но спря работа в края на 2011 година. Предприятието бе собственост на "Нилана", към която кредиторите са предявили множество искове.
Това, което се предлага на търг са 14 дка недвижим имот, производствено административна сграда на два етажа, магазин, склад. Върху изнесения за публична продан имот има  вписани тежести - две ипотеки и възбрана в полза на взискателя „Уникредит Булбанк” АД.
Проданта ще се проведе в канцеларията на Софийски районен съд на 26 април 2013 г. в началото на работния ден, като започва на 25.03.2013 г. и завършва на 25.04.2013 г.- 17.00 часа. Задатъкът в размер на 10% от началната цена се внася предварително.

Всеки наддавач посочва предложената от него цена с цифри и думи, и подава предложението си с квитанция за внесен задатък в запечатан плик. Ако при обявяване на купувача, някой от явилите се наддавачи устно предложи цена, по-висока с размера на един задатък, ще се пристъпи към устно наддаване със стъпка в размер на един задатък, уточняват процедурните стъпки от Камарата.
Компанията „Нилана” бе създадена през 1993 година и имаше всички шансове да оперира на родния пазар още дълги години. За кратко време фирмата успя да завладее голям пазарен дял с не особено качествен, но масово купуван хляб. "Хлебни изделия – Княжево” заедно с второто дружество "Хлебни изделия - Подуяне" произвеждаха по 150 хил. броя хляб дневно от най-масовите – типов, Добруджа и бял. Според експерти залезът на „Нилана” се дължи на кризата и спада в търсенето.
Но по-реалната причина са загубата на обществени поръчки от компанията, която се оказа основен доставчик на българската армия.
В управата на „Нилана” до 2008 година бе ексвоенният министър Николай Цонев, който преди това е ръководител на Дирекция „Управление на доставките“ в Министерството на отбраната, съветник на военния министър Николай Свинаров, шеф на службата за социални дейности към министерството.
Към настоящия момент собственици на дружествата са Николай Тапаров и Йордан Воденичарски, които през 2012 година направиха няколко опита да продадат изпадналото в несъстоятелност предприятие, но без успех.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg