EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

455 млрд.евро нужни на Европа сега

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

455 млрд.евро нужни на Европа сега

mail10:15 | 10.09.2010прегледи 558 коментарикоментари 0


Европейските държави и банки ще се започнат да се конкурират през идните месеци пред инвеститорите, търсейки средства на финансовите пазари, прогнозира днес международната рейтингова агенция Fitch, цитирана от Франс прес.
Fitch посочва, че общо държави и финансови институции на Стария континент ще търсят 455 милиарда евро през втората половина на годината от инвеститори, и между 900 милиарда и 1 трилион евро годишно през 2011 година и 2012 година.
Досега повечето държави от еврозоната успяха да намерят в края на юни половината необходими им пари, за да се финансира през тази година.
Гърция, Ирландия, Португалия и Испания, наречени "лошите ученици" на Европа, които неотдавна пуснаха държавни облигации на пазарите, дори събраха две трети, та дори и три четвърти от необходимото им финансиране.
Има опасност обаче положението да се усложни с очакваното излизане на пазарите на банките, които също търсят ликвидност и чиито дългове приближават падежите си, отбелязва Fitch.
Мнозина инвеститори са намерили убежище за вложенията си на пазара за държавни облигации през последните месеци заради нестабилността на фондовите пазари.
Fitch твърди, че повечето от 16-те страни от еврозоната се нуждаят от три до четири години, за да стабилизират дълга си.
Също според това проучване, направено от експерти на Fitch, резултатите от плановете за строги ограничения, обявени от различни страни от еврозоната в борбата им срещу бюджетните дефицити, достигащи зашеметяващи стойност, ще се почувстват чак през 2011 година.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg