EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

450 компании на изложение за храни в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

450 компании на изложение за храни в София

mail16:50 | 10.11.2010прегледи 1234 коментарикоментари 0


Днес в условия на криза това е единственият сектор, който движи икономиката напред. Тук са реалната икономика, реалните блага, които се произвеждат, защото нищо не е по-голямо от хляба. С тези думи министърът на земеделието и храните Мирослав
Найденов откри днес международните специализирани изложби "Месомания", "Салон на виното", "Булпек", "Светът на млякото" и "Интерфуд и Дринк" в Интер Експо Център-София.
За 21 години от началото на демокрацията, чието начало днес отбелязваме, ние спечелихме, но и загубихме много, каза Найденов. Това според него е така, защото сме загубили "най-добре развития си сектор и в момента правим неимоверно тежки усилия да се върнем на нивата от 1989 година".
С риск, както се изрази, думите му да бъдат изтълкувани като носталгия по миналото и утре отново да му бъде поискана оставката, министърът заяви, че истината е, "че през тези години на прехода сме допуснали българската хранителна и питейна промишленост да изгуби завоювани пазари, да снижи качеството на предлаганите продукти и да достигне до унизителното състояние да внасяме храни отвън".
Имаме амбицията да променим тази ситуация и ще го направим каквото и да ни коства, заяви Мирослав Найденов. Той декларира отново амбицията си да работи за това на българите да се предлагат все повече, по-качествени и по-вкусни продукти.
На изложението за храни и напитки в Интер Експо Център тази година са представени около 200 авторитетни компании които представят експонати на близо 450 изложители от България и още 24 държави, сред които Германия, Италия, Испания, Великобритания, Франция, Република Корея, САЩ и други. По традиция "Месомания" предлага атрактивно аранжирани витрини с качествени меса и разнообразни месни продукти - родно и чуждо производство. Голям е броят на българските и
чуждестранните фирми, предлагащи мляко и млечни продукти в рамките на Седмото издание на "Светът на млякото". Най-много посетители обаче събират щандовете в Салона на виното. Станалата традиционна бизнес-инициатива събира специалисти, енолози, сомелиери и любители на хубавото вино от страната и чужбина.
Сред най-силните изкушения на изложението и тази година остават експонатите на хлебопекарството и сладкарството, чийто богат асортимент е събран под "шапката" на престижното изложение БУЛПЕК.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1065