EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

45% от британците "за" Brexit

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

45% от британците "за" Brexit

mail11:01 | 08.02.2016прегледи 843 коментарикоментари 0


Кампанията за излизане на Великобритания от ЕС има девет пункта преднина спрямо защитниците на оставането на Лондон в общността, съобщи Ройтерс, като се позова на социологическо проучване за вестник "Таймс". 45 процента от британците днес биха гласували за излизане на Великобритания от ЕС, а 36 на сто биха искали страната да остане част от обединена Европа.

Само за една седмица броят на хората, които не желаят страната им да бъде член на общността, е нараснал с 3%. 36% смятат, че Великобритания все пак трябва да остане член на Евросъюза, а 19% нямат мнение по въпроса.

Допитването е направено в двата дни след като премиерът Дейвид Камерън представи договорените с Брюксел реформи в отношенията на Лондон с ЕС.

колаж:EconomyNews.bg

Дейвид Камерън ще посети Полша и Дания, за да набере подкрепа за реформите, които целят оставането на Лондон в ЕС. Източници от Брюксел са заявили пред BBC, че предложенията са срещнали съпротива от страна на много страни-членки и на Дейвид Камерън му предстоят две седмици на "трудни" разговори, преди пакетът да бъде подложен на гласуване на срещата на върха на 18 и 19 февруари.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви във вторник предложенията за законодателни реформи в ЕС, за които настояваше Лондон. Преди да бъдат осъществени, те трябва да бъдат одобрени от всички страни-членки на организацията.

Сред най-оспорваните точки ще е механизмът на т.нар. "аварийна спирачка", който ще позволи на всяка страна-членка да откаже социални помощи на бежанци, ако общността реши, че социалната ѝ система е застрашена.

Референдумът за оставане на Великобритания в ЕС трябва да се състои не по-късно от края на 2017 г.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg