EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

45 млрд. евро инвестиции във ВЕИ в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

45 млрд. евро инвестиции във ВЕИ в Гърция

mail10:30 | 25.10.2010прегледи 757 коментарикоментари 0


Инвестициите в Гърция в областта на възобновяеми енергийни източници се очаква да достигнат 45 милиарда евро през следващите пет години, заяви гръцкият премиер Георгиос Папандреу, цитиран от АФП.
Нашата страна разполага със значителни ресурси в областта на възобновяемите енергийни източници, които остават все още неизползвани, посочи Папандреу на форум за "зелени" инвестиции, организиран днес в Атина, ден след международна конференция по проблема за климатичните промени в района на Средиземно море.
Ние сме на път да отворим енергийния пазар, където партньорските отношения между държавния и частния сектор ще играят основна роля, подчерта Папандреу.
Още от следващата година инвестициите в страната в проекти за възобновяеми енергийни източници се очаква да достигнат 1,2 милиарда евро или три пъти повече от регистрираните през 2009 г. 400 милиона евро, отбеляза Папандреу.
Ние няма да станем конкурентноспособни, прибягвайки до класическите методи за намаляване на заплати, а благодарение на инвестиции в един нов модел на развитие, който носи добавена стойност на нашите стоки и услуги, добави гръцкият премиер.
Гърция, която се сблъска с тежка финансова криза и рецесия, активизира през последните месеци контактите си с кандидати за инвестиции, специално арабски и китайски, за да привлече капитали.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg