EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

44% от сърбите против членство в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

44% от сърбите против членство в ЕС

mail16:40 | 29.04.2022прегледи 1860 коментарикоментари 1


Срещу членството на Сърбия в ЕС са 44% на сто от гражданите. Само 35% подкрепят присъединяването на републиката към Евросъюза. 21% нямат мнение или пък отказват да се изяснят по въпроса. Това сочат данните от проучването на Агенция Ипсос.

"За първи път откакто правим проучвания свързани с европейската интеграция регистрираме по-голям брой граждани, които биха гласували срещу присъединяването към ЕС на един евентуален референдум", каза директорът на Ипсос Марко Уляревич.

Според него през последните месеци има "ясна тенденция на увеличаване на броя на хората, които са срещу ЕС при рязък спад на тези, които подкрепят евроинтеграцията на Сърбия. "В момента само 34.9% биха подкрепили на референдум членство в ЕС. 43,8% ще гласуват срещу това", каза Уляревич, който смята, че тази промяна се дължи отчасти и на войната в Украйна.

"През последните години колкото и да бе успешно балансирането на сръбската международна политика, сегашните обстоятелства и всекидневния натиск Сърбия да въведе санкции срещу Русия води до промяна на отношението на гражданите към ЕС. Разбира се, че и Русия не седи със скръстени ръце. Тя използва меката сила преди всичко в областта на сръбската енергийна зависимост и с подкрепата в международните организации, свързана с Косово, но това не се вижда в обществото", каза още директорът на Агенция Ипсос. /БГНЕС


 
Коментари
 
Ilija Rakocevic - 29-04-2022 г. 17:19:26

А у македонците са 97%. Тераят инат на Америка. Останалите 3% са били албанците, българите и тукси-там по някой турчин. Днес пише така по македонските вестници. Единствения който натиска и може да накара Македония в ЕС, също както и в нато е Америка. Те имаха и референдум за нато (божем за името) който излезе дебело отрицателен. А у нас имаше ли нещо подобно юнашко, такова, да се попита народа?

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg