EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4.4 милиона безработни в Испания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4.4 милиона безработни в Испания

mail17:20 | 02.12.2011прегледи 525 коментарикоментари 0


Броят на безработните в Испания през ноември е достигнал нов рекорд от 4,420 милиона души, което представлява месечно увеличение с 1,37 процента, съобщи министерството на труда, потвърждавайки лошите резултати на досегашното социалистическо правителство, което ще предаде властта на Народната партия в края на декември.
Данните потвърждават възходящата тенденция на безработицата и я заковават на ново рекордно равнище от началото на кризата през 2008 година и от началото на статистиките на министерството през 1996 година, отбелязва Франс прес. Все пак този брой е по-малък от публикуваните на 28 октомври данни, според които в края на септември безработните са били 4,978 милиона - тъй като министерството на труда използва различна методика на изчисление от Националния статистически институт, който пресмята тримесечното равнище. В края на третото тримесечие без работа са били 21,52 на сто от населението в трудова възраст - най-високият процент в ЕС и страните от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).
След като символичният праг от пет милиона безработни вече не е далеч, изглежда невъзможно правителството да постигне целта си да сведе безработицата до 19,8 процента в края на годината. Стимулирането на заетостта и оздравяването на държавните финанси са сред приоритетите на новото правителство на консерватора Мариано Рахой, който ще встъпи в длъжност в края на декември след победата на десницата на парламентарните избори на 20 ноември.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg