EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

43 млн. лв. за 15 общини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

43 млн. лв. за 15 общини

mail09:05 | 20.09.2017прегледи 9720 коментарикоментари 0


Договори на обща стойност 43 млн. лева, които са предназначени за рехабилитация на улични мрежи, градска среда и училища, получиха в Министерския съвет кметовете на 15 български общини.
    "Тези пари се превеждат директно на кметовете. Да си направите чисти, ясни и публични поръчки." Това каза премиерът Бойко Борисов по време на връчването на първите подписани договори по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ 2014-2020 г.
    Борисов добави, че тези средства ще отидат директно при хората. Затова поиска от кметовете да бъдат максимално бързи и ефективни. Той предупреди местната власт да бъде максимално внимателна, "за да няма разследвания от телевизии и вестници". Премиерът пожела успех на кметовете, като се надява до следващите местни избори тези поръчки да бъдат реализирани.
    Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов от своя страна поясни, че днес се връчват първите договори на общините, но това няма да са единствените. "Вече сме в много активна комуникация със Сдружението на общините от гледна точка на стартирането на втория и последен прием по остатъчния бюджет, така че да може да бъдат стартирани тези важни инфраструктурни обекти", уточни земеделският министър. Той посочи, че прогнозата с фонд "Земеделие" е вторият прием да бъде финализиран до 2-3 месеца, което зависи от предоставянето на документи от страна на общините.
    Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" - Разплащателна агенция, Живко Живков благодари за възможността за подписването на дългоочаквания прием по договорите по мярка 7.2. Той връчи договорите на кметовете на 15-те общини в направленията рехабилитация на улични мрежи, градска среда и училища.
    Договорите за 43 мил. лева получиха кметовете на общините Кнежа, Златарица, Вълчедръм, Средец, Вършец, Павликени, Долна баня, Хисаря, Дряново, Балчик, Велики Преслав, Угърчин, Лясковец, Белица, Нови пазар.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg