EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

41-то Народно събрание се разпусна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

41-то Народно събрание се разпусна

mail12:45 | 14.03.2013прегледи 575 коментарикоментари 0


Приключи мандатът на 41-то Народно събрание на Република България. Когато този парламент отива в историята при другите, той добавя опит, сила и здравина на демократичния фундамент, заяви председателят на парламента Цецка Цачева в заключителното си изказване по повод края на 41-то Народно събрание. Днес си отиват депутатите, но парламентаризмът остава, допълни тя.

Сред акцентите в законодателната дейност на институцията през изминалия мандат Цецка Цачева открои кодификацията на изборното законодателство; провеждането на прозрачни процедури при избора на органи, избирани от Народното събрание; уреждането в закон на материята за публично-частното партньорство и за публичните финанси; законодателните мерки за ограничаване на сивия сектор; изцяло новите Закони за Сметната палата, за туризма, за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

Председателят на парламента отбеляза, че 41-то Народно събрание има сериозен принос в развитието на демократичната парламентарна публичност. Като примери Цецка Цачева посочи излъчването на заседанията в реално време в интернет-страницата на парламента, както и разширяването на публичния достъп до информация за законодателния процес.

Председателят на парламента удари за последно парламентарния звънец и закри последното заседание на 41-то Народно събрание. След това народните представители си направиха обща снимка пред сградата на парламента.
 


Тагове: НС, разпускане
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg