EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

400 хил. лв. антикризисна инвестиция на общинска фирма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

400 хил. лв. антикризисна инвестиция на общинска фирма

mail11:13 | 25.05.2010прегледи 1361 коментарикоментари 0


Над 400 000 лв. инвестиции е направила общинската фирма „Пазари” във Варна през миналата година. Това съобщи прокуристът на дружеството Владимир Михалчев, цитиран от в. Позвънете. Вложенията са част от инвестиционната програма на „Пазари”, но са станали и вид антикризисна мярка. „Дружеството беше с тотално амортизирана материално-техническа база. Много голяма част от обектите на пазарните площадки бяха толкова остарели, че трябваше постоянно да се ремонтират. Освен че бяха неугледни и се разпадаха. Случвало се е, когато работниците отиват да ги поправят, буквално да им остават в ръцете”, разказа Михалчев. Той допълни, че всеки такъв ремонт е коствал много разходи. Именно за това фирмата започнала да подменя поетапно обектите си. „На местата, където изградихме нови сергии и павилиони, нуждата от ремонти отпадна и така свихме голяма част от раходите си”, обясни шефът на „Пазари”.
Всички сергии на Синия пазар срещу катедралата са подновени. Изградени са и десетки нови обекти на Централния пазар. Там стари и грозни временни бараки са подновени с модерни стъклени дюкяни. Успоредно с това се работи и по доизграждането на Рибната борса. Старото хале бе съборено и на негово място ще изникнат индивидуални павилиони, които ще отговарят на всички санитарни изисквания за продажба на риба, припомниха от „Пазари”.
Съкращения на харчовете в дружеството е имало и в други пера. „Работна заплата, щат, свити разходи за консумативи, всичко”, посочи шефът на фирмата. След съкращенията в дружеството са останали 66 щатни служители.
За миналата година общинската фирма е с печалба над 1 млн. лв. „За първи път в историята на „Пазари” се отчитат толкова добри финансови резултати”, уточни Михалчев. До тях се е стигнало въпреки кризата и събарянето на над 110 обекта на фирмата, заради реорганизация на движението в района на Централния пазар. „Миналата година не сме вдигали и наемите и те ще си останат същите и през тази”, поясни шефът на дружеството. Той допълни, че големият финансов плюс е дошъл от подобрения мениджмънт и оптимизирането на разходите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg