EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

400 фирми на изложение в Баку

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

400 фирми на изложение в Баку

mail12:15 | 05.06.2013прегледи 404 коментарикоментари 0


Около 400 компании от 28 страни участват в изложението "Петрол и газ от Каспийския регион", което се откри в Баку, столицата на Азербайджан, предаде ИТАР-ТАСС. Пет страни - Германия, Китай, Русия, Турция и Великобритания - са представени от национални компании, съобщи изпълнителният директор на британската група ITE Group за Каспийския регион Едуард Струн. Той подчерта, че в сравнение с миналата година изложбените площи са се увеличили с 22%, а броят на участниците - с 25%.
По време на изложението, което ще продължи до 6 юни, ще се състои и международна петрола и газова конференция, на която ще говорят специалисти от 50 страни. На нея ще бъдат обсъдени
последните тенденции на световния енергиен пазар, ролята на Каспийския регион за диверсификация на доставките на енергийни суровини на европейския пазар, проекти за преработка на петрол и газ, въпроси, свързани с преноса на азербайджански газ и развитието на сектора на алтернативната и възобновяемата енергия.
По оценки на експерти доказаните петролни ресурси в Каспийския регион възлизат на 10 милиарда тона, от които 3 милиарда са в азербайджанския морски сектор. Запасите от газ в Азербайджан се оценяват на 2,6 трилиона кубични метра.

 


Тагове: Баку, изложение
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg