EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

400 компании у нас са в сектор електроника

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

400 компании у нас са в сектор електроника

mail15:10 | 07.11.2023прегледи 450 коментарикоментари 0


„В момента в България има над 400 компании, които работят в секторите мехатрооника, електроника и микроелектроника. Това са експортно ориентирани компании, които развиват иновации и имат едни от най-модерните производства“. Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов на конференция Forum Microelectronics & Mechatronics 2023: Shaping the Future of Technology. Събитието се организира от Клъстера по Микроелектроника и Индустриални Електронни Системи (КМИЕС), Технически университет – София и Клъстера по мехатроника и автоматизация.

По думите на министър Богданов компаниите от секторите мехатроника и микроелектроника имат няколко важни аспекта за развитието на икономиката на страната.

„Компаниите от сектора дават възможност на своите кадри да работят в модерни производства и да реализират иновативни проекти“, каза още той. По думите на Богданов секторите мехатрооника, електроника и микроелектроника са традиционни за България и страната има ясна визия за развитие на техните възможностите. „Една от основните ни задачи е да даваме тези добри примери, защото те са катализатор на бъдещото развитие“, допълни той.

Богданов призова да бъдат набелязани конкретни стъпки за изпълнение, които да допринесат за развитието на сектора. „В дни на предизвикателства държавата и бизнесът трябва да работим максимално близо, така че да разбираме техните нуждите, да разкриваме нови пазари и да намалим рисковете“, категоричен бе той.

По време на форума министърът подчерта, че за да се гарантира икономическото развитие на страната, трябва да има единомислие между бизнеса, публичния сектор и образователните институции. Събитието обединява водещи компании в областта на микроелектрониката и мехатрониката, университети в България и Европа с експертиза в тези области, експерти и специалисти от България и чужбина, както и политически представители, имащи отношение към развитието на индустрията, образованието, научните изследвания, иновациите и трансфера на технологии.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037