EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

400 кандидати да изучават професия в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

400 кандидати да изучават професия в Германия

mail06:15 | 28.01.2014прегледи 1067 коментарикоментари 0


За три дни в София и Благоевград 160 младежи се явиха на интервю, за да изучават професия в предприятия в Германия, съобщи Агенцията по заетостта. Още 240 млади хора ще се срещнат с представителите на германската Централа за международно и специализирано посредничество във Варна, Русе, Пловдив и Бургас. Там ще бъдат представени нови възможности. 

На 4 февруари са интервютата във Варна; на 6 февруари – в Русе; на 11 и 12 февруари – в Пловдив и на 13 февруари – в Бургас.
Одобрените кандидати ще имат шанс да научат немски, да придобият професия в различни сфери на икономиката, а могат да получат и предложение за постоянна работа.

Програмата „Работата на моя живот", финансирана от германското правителство, ще помогне на кандидатите с недостатъчни познания по немски език при изучаването му в България (преди започване на обучението и впоследствие в Германия).

Луксозни и по-малки семейни хотели, вериги за бързо хранене, компании в сферата на металообработването, машиностроенето, електрониката, енергетиката, строителството и др. от четири германски провинции се състезават да привлекат младежи от България, които да изучават и професия, докато работят за тях.

Най-голям интерес предизвикаха предложенията на машиностроителните предприятия в провинция Саксония. Представянето на високотехнологичните компании накара голяма част от младите хора да променят първоначалния си избор на професия и обучително предприятие. Над 30 младежи ще могат да усвоят през следващите три и половина години професиите на: фрезисти, шлосери, мехатроници, леяри, механици, инструменталчици, електротехници и др. Компаниите гарантират, че след приключване на обучението, младежите ще могат да останат на работа при тях.

Български младежи ще могат да изучават и професиите хотелиер, ресторантьор и готвач в хотели в Саксония, Тюрингия, Баден Вюртенберг и Саксония-Анхалт. Веригата „Хилтън” в Германия също е изразила желание да обучава млади хора от други европейски страни като предлага места в Мюнхен, Дрезден, Бон, Кьолн, Дюселдорф и Берлин. Изискванията на „Хилтън” са високи – владеене на много добро ниво на немски и английски език, предишен опит в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, устойчивост на натоварване и стрес.

Интересни са предложенията на строителна фирма в Тюрингия, която се занимава с реставрация на исторически и старинни постройки. Зидарите, специалистите по изграждане на покриви и дърводелците ще бъдат обучавани на стари техники в строителството.

Повече информация може да се получи на адрес:
http://eures.bg/news.asp?id=8&nid=155&page=1
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg