EUR 1.9558
USD 1.6817
CHF 1.8334
GBP 2.3182
CNY 2.6310
you tube
mobile version

40% ръст на търговията Китай-Африка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

40% ръст на търговията Китай-Африка

mail18:08 | 08.09.2021прегледи 573 коментарикоментари 0


Търговията между Китай и Африка е нараснала с 40,5% на годишна база до 139,1 милиарда долара през първите седем месеца на годината, заяви заместник-министърът на търговията Циен Къмин на пресконференция по повод предстоящото второ Китайско-африканско икономическо и търговско изложение, предаде Радио Китай.

Китайският внос от Африка се е повишил с 46,3% на годишна база до 59,3 милиарда долара през първите седем месеца, този на каучук, памук, кафе и други селскостопански продукти се е удвоил в сравнение със същия период на миналата година. Преките инвестиции на Китай в Африка са достигнали 2,07 милиарда долара през първите седем месеца, надминавайки нивото отпреди пандемията за същия период на 2019 г.

Китайските предприятия и африканският бизнес са засилили сътрудничеството в сферата на промишлеността и веригата за доставки, изграждането на индустриални клъстери в производството, селското стопанство, медицината и здравеопазването, както и в проучванията в нововъзникващи сектори като чиста енергия, дигитална икономика и 5G, отбеляза Циен Къмин.

Второто Китайско-африканско икономическо и търговско изложение ще се проведе от 26 до 29 септември в град Чанша, провинция Хунан, и предвижда множество онлайн и присъствени дейности. На фона на пандемията COVID-19 изложението ще представи облачна платформа за провеждане на онлайн конференции, изложби и транзакции. Очаква се на него да бъде представен доклад за икономическите и търговските отношения между Китай и Африка.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg