EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

+40% ръст на дарени храни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+40% ръст на дарени храни

mail17:33 | 18.10.2016прегледи 2645 коментарикоментари 0


Българската хранителна банка /БХБ/ напомни, че у нас се пилее храна, достатъчна за годишните нужди на град като София. Същевременно от организацията, която единствена в страната ни оползотворява храни с къс срок на годност, като ги преразпределя на нуждаещите се хора, отчитат положителна тенденция в нагласите на бизнеса да дарява и ръст 40 на сто на количеството спасени от разхищение продукти. Това се посочва в съобщение от БХБ, цитирано от БТА.

От началото на годината досега 233 тона храни са преминали през мрежата на Българската хранителна банка, за да достигнат до 22 513 българи. Усилията на организацията са насочени към оказване на помощ на най-уязвимите - деца от бедни семейства, деца в защитени жилища, самотни възрастни и хора с увреждания. Те имат нужда от достатъчна и пълноценна храна не само по празниците, поради което БХБ им предоставя всеки ден годни продукти: основно плодове и зеленчуци, мляко, олио, варива, пресен хляб.

Стойността на тези ресурси - 471 хил. лв., е не само парична - освен че носят сигурност за ежедневната прехрана, са спестили средства и възможност за по-добро развитие на децата.

В световен мащаб се унищожава почти една трета от произведената храна, докато всеки четвърти човек на планетата гладува.


Тагове: БХБ, храна
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg