EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

40% от младите руснаци потенциални емигранти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

40% от младите руснаци потенциални емигранти

mail09:50 | 13.06.2011прегледи 865 коментарикоментари 0


Над една пета от руснаците - 22% - искат да емигрират и да се настанят за постоянно в чужбина. При младите това желание се споделя от 40% от хората, сочи допитване на руския институт Вцьом, цитирано от Франс прес.
Най-много искат да заминат хората на възраст 18-24 години (39%), следвани от редовните потребители на интернет (33%) и хората с висше образование (29%), сочат данните от допитването, което е извършено на 4 и 5 юни сред 1600 души в 46 руски региона.Огромното мнозинство на хората от третата възраст - 93% - пък не желаят да напускат страната си.Друг институт за проучване на общественото мнение, независимият център Левада, потвърди тези резултати пред в. "Ведомости".Миналата година близо една трета от жителите на големите градове с висше образование са изразили желание да напуснат Русия, заяви вицепрезидентът на Левада Алексей Гражданкин. Вцьом не обяснява причините за това явление.
Мнозина анализатори и социолози обаче смятат, че нещата отиват отвъд обикновеното желание да се замине. Според тях сега в Русия съществува същинска емигрантска вълна, съставена основно от млади хора от средната класа, които търсят по-добри условия за живот и работа в чужбина.По официални данни, цитирани от "Ведомости", за три години около 1,2 милион души са напуснали Русия. От тях 40% са били със завършено висше образование.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg