EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

40 млн.евро за пътища от бюджета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

40 млн.евро за пътища от бюджета

mail13:40 | 21.06.2011прегледи 567 коментарикоментари 0


След предсрочно изпълнение на всички контролни дейности, Сертифициращият орган в Министерство на финансите изпрати заявления до Европейската комисия за междинни плащания по Оперативна програма „Транспорт" на обща стойност 40 млн. евро.
Извършените разходи, включени за възстановяване, са по стратегическите проекти "Доизграждане на автомагистрала "Тракия", Лотове 2, 3 и 4", "Проект за разширения на метрото в София: Етап II Лот 1 "Обеля - Надежда" и Лот 2 "Младост I - Цариградско шосе", „Разширение на метрото в София, І Етап - „Пътен възел „Надежда"- Централна ж.п. гара - пл. „Света Неделя" - бул. „Черни връх" и др.
Очаква се ЕК да възстанови заявените средства по ОПТ до един месец. Заявените средства, заедно с кореспондиращите бюджетни средства ще бъдат предоставени незабавно на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за извършване на плащания по проекти по Оперативна програма „Транспорт".
Ускореният паричен поток гарантира значителен по размер свеж финансов ресурс за бенефициентите по програмата и ще подпомогне успешното изпълнение на проектите в този ключов сектор, отговорен за провеждане на държавната политика в сферата на транспорта.

 


Тагове: пари, ЕК
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg