EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

40 млн. лв. за жп връзки към индустриални зони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

40 млн. лв. за жп връзки към индустриални зони

mail10:39 | 15.03.2017прегледи 387 коментарикоментари 0


Дългите срокове за доставка на резервни части за ремонт на тяговия подвижен състав е един от основните проблеми, с който се сблъскват служителите на Локомотивно депо София. Влияние върху това оказва и забавянето на обществена поръчка за доставка на резервни части на годишна база. Това стана ясно по време на посещение на служебния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев.

Той разпореди да бъдат разгледани възможностите за Рамкови споразумения за доставка на резервни части за необходимите ремонтни дейности по подвижния състав. Чрез тях ще може да се гарантира наличието на материали за нормалната дейност на депото във всеки един момент.

Изчистването на тези проблеми ще гарантира безопасността при превоз на пътници и ще даде възможност за изпълнението в пълен обем на Графика за движение на влаковете.

Подобряването на условията на труд на служителите в сектора, ще бъде основна задача на новото ръководство на дружеството. Специално внимание ще бъде обърнато на местата за почивка на машинистите.

Междувременно, служебните министри Христо Алексиев и Тодор Седларски обсъдиха нови жп връзки към индустриалните зони.

Идеята е заложена в петгодишна инвестиционна програма на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. В нея са предвидени близо 40 млн. лева за изграждане на нови индустриални коловози към производствените бази в страната. ЖП мрежата на България е проектирана и изградена при различни от сегашните социално-икономически условия, което налага тя да бъде актуализирана.

От страна на НКЖИ предстои да бъдат направени анализи за възвръщаемостта на инвестицията, както и оценка на обема от потенциалните товари.

Изграждането на нови жп връзки към производствените зони ще доведе до икономически ползи както за железопътната инфраструктура и железопътните превозвачи, така и за бизнеса.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990