EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

40 000 фалшиви маркови стоки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

40 000 фалшиви маркови стоки

mail13:40 | 04.07.2011прегледи 993 коментарикоментари 0


При операция на антимафиоти е пресечено пиратско съхранение и разпространение на луксозни стоки по цялото Черноморие, носещи запазени търговски марки.
От магазини и складове на 9 фирми са иззети над 40 000 артикула, носещи имената на над 25 световни марки. Нанесените материални щети на правоносителите са за над 19 милиона лева.
Мащабната специализирана полицейската операция е проведена на територията на Бургас, Варна, Приморско, Обзор, Слънчев бряг и Златни пясъци за пресичане и предотвратяване на престъпната дейност на физически и юридически лица, занимаващи се с незаконно разпространение на луксозни стоки с чужда търговска марка, без знанието и съгласието на правоносителите. Нелегалната дейност е осъществявана от години, като фирмите са изградили мрежи за нелегална търговия и разпространение на фалшивите стоки, предимно внос от Китай и Турция по българското Черноморие. В 2 склада и 18 магазини и търговските помещения, стопанисвани от различни фирми, бяха намерени и иззети огромно количество фалшиви маркови стоки /слънчеви очила, парфюми, дрехи, колани, чанти, спортни артикули и други аксесоари/ носещи имената на утвърдени и защитени световноизвестни търговски марки. Потребителите, най-вече чуждестранни граждани, са въвеждани в заблуждение относно произхода и качеството на предлаганите стоки. Облеклата са произведени с особено опасни за здравето на потребителите азотни бои, които са забранени за употреба с европейска директива. Иззетите слънцезащитни очила, носещи неправомерно различни известни марки, нямат необходимите защитни качества и могат да доведат до необратими увреждания на очите.
Срещу собствениците на фирмите са образувани досъдебни производства по чл. 172 от НК за извършени престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 г.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158