EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4 трлн. юана е БВП на Пекин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4 трлн. юана е БВП на Пекин

mail08:40 | 11.01.2022прегледи 627 коментарикоментари 0


Годишният БВП на Пекин надвиши 4 трилиона юана (630 милиарда долара) за първи път през 2021 г., което е годишен ръст от 8,5%, каза кметът на града Чън Дзинин тази седмица, цитиран от .радио Китай.

„Въпреки нестабилната ситуация по света, както и сложната среда вътре в страната, Пекин успя да постигне очевидни резултати в много аспекти с упорита работа“, добави той.

Кметът представи доклад, в който се посочва, че Пекин е постигнал напредък в редица сфери, включително икономическия растеж, интегрираното развитие, научно-технологичните иновации, подобряването на околната среда и реформата на образованието.

В доклада се посочва, че потребителските цени в китайската столица са нараснали с 1,1% през миналата година, а разполагаемият доход на глава от населението се е увеличил с 8%. Структурата и качеството на икономиката продължават да се оптимизират и подобряват.

В допълнение, общо 5 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 са били произведени в Пекин през 2021 г., което е голям принос за глобалната борба с епидемията.

Изправен пред нестабилната външна среда, Пекин продължи да се отваря за чуждестранните инвеститори. Броят на новооткритите предприятия с чуждестранен капитал е нараснал с над 50% спрямо предходната година. Общо усвоеният чуждестранен капитал в Пекин е надвишил 15 милиарда долара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg