EUR 1.9558
USD 1.8084
CHF 1.9941
GBP 2.2981
CNY 2.4991
you tube
mobile version

+4% ръст на противниците на Brexit

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+4% ръст на противниците на Brexit

mail17:32 | 06.04.2016прегледи 1259 коментарикоментари 0


Кампанията за оставане на Великобритания в съюза започва да печели спора, сочи проучване на The Telegraph. Според вестника в момента 51 % от гласоподавателите подкрепят оставането – увеличение с 4 % спрямо миналия месец. Подкрепата за излизане от съюза е намаляла с пет пункта до 44 %. Само 5 % от хората заявяват, че не са решили как ще гласуват, като е по-вероятно тази група да се ориентира към оставане до идването на референдума.

Според проучването 87 % са убедени в избора си, което оставя едва 13 % отворени към убеждаване. Това означава, че има вероятност хората, които на този етап смятат да не гласуват, да се превърнат в основен обект на двете кампании.

Шотландската гледна точка

Излизането на Великобритания от ЕС би означавало още 1,5 млрд. паунда спестени разходи за бюджета на шотландския парламент, след като вноските към европейските институции спрат, твърдят евроскептичните активисти, пише The Scotsman.

Бившият депутат от лейбъристката партия Том Харис твърди, че силните позиции в ключови отрасли като земеделието и риболова ще бъдат прехвърлени от Лондон в Единбург, ако Великобритания напусне ЕС. Според него Шотландия ще получи „финансов тласък“ от студентите от ЕС, които ще трябва да плащат такси след "брекзита"./Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg