EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

4 млн. безработни британци?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4 млн. безработни британци?

mail08:02 | 05.10.2020прегледи 824 коментарикоментари 0


Британската система за социални помощи се подготвя да посрещне 4 милиона безработни през следващите месеци на фона на икономическия срив в резултат на Covid-кризата.

Министърът на пенсиите и трудовата заетост Терез Кофи заяви, че нейното министерство прави необходимото, за да се справи с това ниво на безработица, но "искрено се надява бройката да не бъде толкова висока".

Нейното изявление идва на фона на ново проучване на YouGov, което показва, че повече от една трета от работодателите в Обединеното кралство планират да съкратят служители през следващите три месеца - не на последно място, защото в края на октомври приключва правителствената схема за подпомагане на пуснатите в принудителен отпуск работници.

От ноември обаче влиза в сила друга схема на стойност 2 милиарда паунда за разкриване на работни места за млади хора. Фондът ще субсидира шестмесечни назначения на работа и цели подпомагането най-вече на хора с нисък доход на възраст от 16 до 24 години, които са изложени на риск дълго време да останат без работа./business.dir.bg/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4092