EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4 компании искат да произвеждат в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4 компании искат да произвеждат в Бургас

mail09:03 | 12.05.2022прегледи 898 коментарикоментари 0


Кметът на Бургас Димитър Николов ще предложи на Общинския съвет да даде "зелена светлина" за изграждане и развитие на четири нови предприятия в Бургас. На първо време общинските съветници трябва да разрешат продажбата на терени, върху които да се реализират инвестициите. Те ще обсъдят това на следващото си заседание, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Инвестиционни намерения имат "ХЪС" ООД, "ВАРТЕКС", "ЧАР" ЕООД и "ДИМИ ТРАНС" ООД, които заедно ще разкрият над 200 работни места.

Инвестиционно намерение от "ХЪС" ООД е за изграждане на Завод за арматурна заготовка и стоманени изделия, в който да бъдат произвеждани стоманени тръби, кухи профили и фитинги за тях. Заявено е инвестицията да бъде извършена за срок до 48 месеца. Размерът й е минимум 6 135 000 лева. За производството са заявени като необходими минимум 20 служители. За реализиране на намерението и изграждане на завода е необходим имот от минимум 26 000 кв. метра. По повод инвестиционното намерение е обособен имот във Фаза 1 на "Индустриален и логистичен парк – Бургас". 

Компанията "ВАРТЕКС" проявява интерес към имот от около 30-35 дка за развитие на производство на строителни продукти; извършване на промишлени дейности, свързани със строителния бранш, изграждане на магазин и склад за продажба на строителни материали ''Максмарт“ заедно с прилежащ паркинг. Реализирането на инвестицията е заявено на етапи за срок до 36 месеца след покупката на терен и изграждане на довеждаща инфраструктура до имота. Тя е в размер на 6 000 000 лева.

Инвестиционното намерение от фирма "ЧАР" е за развиване на шивашко производство на конфекционирани текстилни изделия, без облекло, логистични складове към производството и складове за пласмент на готова продукция. Реализирането на инвестицията е заявено за срок до 2 години след покупката на терен. Инвестицията е в размер на 3 000 000 лева. Заявяват, че за производството са необходими 100 служители. За реализиране на това намерение е необходим имот от около 15-20 дка.

"ДИМИ ТРАНС" ООД проявява интерес към закупуване на имот от около 20 дка за изграждане на логистичен център, бензиностанция и пункт за технически прегледи на товарни камиони. Реализирането на инвестицията е заявено за срок от 3 години. Тя е в размер на минимум 3 000 000 лева. 

За последните три изброени инвестиционни намерения "Индустриален и логистичен парк – Бургас" разполага с имоти във Фаза 2, при входа на комплекс "Меден рудник", като за тях вече има определени пазарни стойности, посочиха от общинския пресцентър. От там добавиха, че е започнала и подготовка за изграждане на завод за производство на бронирани автомобили в Бургас.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg